[rt-users] Sphinx and RT

Yavor Marinov ymarinov at neterra.net
Mon Feb 17 10:33:50 EST 2014


It seems that the table AttachmentIndex is created, but currently it's 
empty. Once i try to insert the values i'm getting this:

ERROR 2013 (HY000): Lost connection to MySQL server during query

Even if I try to drop that table, I'm getting the same problem. Also 
creating executing the following

CREATE TABLE Sphinx (
         id     INTEGER UNSIGNED NOT NULL,
         weight INTEGER NOT NULL,
         query  VARCHAR(3072) NOT NULL,
         INDEX(query)
     ) ENGINE=SPHINX CONNECTION="sphinx://127.0.0.1:9312/fulltext1" 
CHARACTER SET utf8 ;

I'm getting

ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax;



On 02/17/2014 04:46 PM, Bryon Baker wrote:
>
> The table did get created for me but would not work until I recreated 
> using the IP address.  There was some testing procedures I used from 
> the Sphinx site to figures this out I will send them in another email 
> if I can find the again.
>
> Bryon Baker
>
> Network Operations Manager
>
> */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
> 800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
> bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
> www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
> */"Servicing North America with Local Care"/*
>
> *From:*Yavor Marinov [mailto:ymarinov at neterra.net]
> *Sent:* Monday, February 17, 2014 8:42 AM
> *To:* Bryon Baker
> *Cc:* rt-users at lists.bestpractical.com
> *Subject:* Re: [rt-users] Sphinx and RT
>
> Actually, the script *rt-setup-fulltext-index* is supposed to do that. 
> And I've tried everything, localhost,127.0.0.1, the real hostname, the 
> real IP - nothing made this script working.
>
> Are you advising me to create this table by hand? Because if it's this 
> ... i can just cut my wrists ;)
>
> On 02/17/2014 04:30 PM, Bryon Baker wrote:
>
>     Check the setup on this table I found that the only way it works
>     for me is if I use the IP address instead of “localhost”.
>
>     CREATE TABLE `AttachmentsIndex` (
>
>     `id` int(10) unsigned NOT NULL,
>
>     `weight` int(11) NOT NULL,
>
>     `query` varchar(3072) NOT NULL,
>
>     KEY `query` (`query`(1024))
>
>     ) ENGINE=SPHINX DEFAULT CHARSET=utf8
>     CONNECTION='sphinx://”ipaddress of host”:3312/rt'$$
>
>     Bryon Baker
>
>     Network Operations Manager
>
>     */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
>     800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
>     bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
>     www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
>     */"Servicing North America with Local Care"/*
>
>     *From:*rt-users-bounces at lists.bestpractical.com
>     <mailto:rt-users-bounces at lists.bestpractical.com>
>     [mailto:rt-users-bounces at lists.bestpractical.com] *On Behalf Of
>     *Yavor Marinov
>     *Sent:* Monday, February 17, 2014 8:20 AM
>     *To:* rt-users at lists.bestpractical.com
>     <mailto:rt-users at lists.bestpractical.com>
>     *Subject:* [rt-users] Sphinx and RT
>
>     Hi,
>
>     I'm almost desperate - after spending 2 days trying to implement
>     the fulltext search in RT 4.2.2 i'm still at the point, where i
>     can't find proper information regarding my issue. Here is my setup:
>
>     CentOS 6
>     MySQL 5.1.73 (grabbed from repos, beside that i downloaded the
>     source version of this MySQL in order to compile the sphinx lib)
>     Sphinx 2.1.5 (from their official website)
>     RT 4.2.2
>
>     So, from the source directory of Sphinx, i copied the "mysqlse"
>     content to the source tree of the mysql. *Only* compiled MySQL
>     (without install) - installed the Sphinx lib, and everything went
>     smooth. Currently this is the result from MySQL engines:
>
>     mysql> select * from mysql.plugin;
>     +--------+--------------+
>     | name   | dl           |
>     +--------+--------------+
>     | sphinx | ha_sphinx.so |
>     +--------+--------------+
>     1 row in set (0.00 sec)
>
>     mysql>
>
>     It's loaded, Sphinx is working:
>
>     [root at rtmig ymarinov]# ps xa|grep search
>      7162 ?        S      0:00 /usr/bin/searchd --config
>     /etc/sphinx/sphinx.conf
>      7163 ?        Sl     0:05 /usr/bin/searchd --config
>     /etc/sphinx/sphinx.conf
>      8103 pts/0    S+     0:00 grep search
>     [root at rtmig ymarinov]#
>
>     At this point, everything looks find, but once i try to run
>     *rt-setup-fulltext-index*, i got the following error:
>
>     [7409] [Mon Feb 17 13:09:33 2014] [critical]: DBI
>     connect('dbname=rt4;host=localhost','root',...) failed: Can't
>     connect to local MySQL server through socket
>     '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) at ./rt-setup-fulltext-index
>     line 581. (/opt/rt4/sbin/../lib/RT.pm:393)
>     DBI connect('dbname=rt4;host=localhost','root',...) failed: Can't
>     connect to local MySQL server through socket
>     '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) at ./rt-setup-fulltext-index
>     line 581.
>
>     No matter, what user or password i'm using - this is the error i'm
>     getting.
>     Point me something to look for, please. Can I just use the "CREATE
>     TABLE" which is in this script, or there is something else which
>     have to be done?
>
>     BR.
>
>
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.bestpractical.com/pipermail/rt-users/attachments/20140217/fbdd6755/attachment.html>


More information about the rt-users mailing list