[rt-users] Sphinx and RT

Yavor Marinov ymarinov at neterra.net
Mon Feb 17 11:12:21 EST 2014


Yes, that's correct i got this value in /etc/sphinx/sphinx.conf

listen                  = 9312
listen                  = 9306:mysql41

9306 is for SphinxQL


On 02/17/2014 05:55 PM, Bryon Baker wrote:
>
> Are you sure the MySQL tcp port is 9312?  That is not default 3312 is 
> did you change it?
>
> Bryon Baker
>
> Network Operations Manager
>
> */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
> 800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
> bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
> www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
> */"Servicing North America with Local Care"/*
>
> *From:*Yavor Marinov [mailto:ymarinov at neterra.net]
> *Sent:* Monday, February 17, 2014 9:52 AM
> *To:* Bryon Baker
> *Cc:* rt-users at lists.bestpractical.com
> *Subject:* Re: [rt-users] Sphinx and RT
>
> Since i'm struggle with this all day now, i tried everything even the 
> following create table:
>
> CREATE TABLE t1
> (
>     id          INTEGER UNSIGNED NOT NULL,
>     weight      INTEGER NOT NULL,
>     query       VARCHAR(3072) NOT NULL,
>     group_id    INTEGER,
>     INDEX(query)
> ) ENGINE=SPHINX CONNECTION="sphinx://127.0.0.1:9312/fulltext1" 
> CHARACTER SET utf8;
>
>
> Still the error is:
>
> ERROR 2013 (HY000): Lost connection to MySQL server during query
>
> Directly searching from the command line using "search" i'm getting 
> results, but still i'm missing something between RT and Sphinx/MySQL
>
> On 02/17/2014 05:46 PM, Bryon Baker wrote:
>
>     The table will always be empty.  This was unexpected for me as
>     well somewhere I did find some SQL that would test Sphinx and
>     MySQL integration.  Just can’t find it again.
>
>     Still looking.
>
>     Bryon Baker
>
>     Network Operations Manager
>
>     */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
>     800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
>     bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
>     www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
>     */"Servicing North America with Local Care"/*
>
>     *From:*Yavor Marinov [mailto:ymarinov at neterra.net]
>     *Sent:* Monday, February 17, 2014 9:34 AM
>     *To:* Bryon Baker
>     *Cc:* rt-users at lists.bestpractical.com
>     <mailto:rt-users at lists.bestpractical.com>
>     *Subject:* Re: [rt-users] Sphinx and RT
>
>     It seems that the table AttachmentIndex is created, but currently
>     it's empty. Once i try to insert the values i'm getting this:
>
>     ERROR 2013 (HY000): Lost connection to MySQL server during query
>
>     Even if I try to drop that table, I'm getting the same problem.
>     Also creating executing the following
>
>     CREATE TABLE Sphinx (
>             id     INTEGER UNSIGNED NOT NULL,
>             weight INTEGER NOT NULL,
>             query  VARCHAR(3072) NOT NULL,
>             INDEX(query)
>         ) ENGINE=SPHINX CONNECTION="sphinx://127.0.0.1:9312/fulltext1"
>     CHARACTER SET utf8 ;
>
>     I'm getting
>
>     ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax;
>
>     On 02/17/2014 04:46 PM, Bryon Baker wrote:
>
>         The table did get created for me but would not work until I
>         recreated using the IP address.  There was some testing
>         procedures I used from the Sphinx site to figures this out I
>         will send them in another email if I can find the again.
>
>         Bryon Baker
>
>         Network Operations Manager
>
>         */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
>         800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
>         bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
>         www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
>         */"Servicing North America with Local Care"/*
>
>         *From:*Yavor Marinov [mailto:ymarinov at neterra.net]
>         *Sent:* Monday, February 17, 2014 8:42 AM
>         *To:* Bryon Baker
>         *Cc:* rt-users at lists.bestpractical.com
>         <mailto:rt-users at lists.bestpractical.com>
>         *Subject:* Re: [rt-users] Sphinx and RT
>
>         Actually, the script *rt-setup-fulltext-index* is supposed to
>         do that. And I've tried everything, localhost,127.0.0.1, the
>         real hostname, the real IP - nothing made this script working.
>
>         Are you advising me to create this table by hand? Because if
>         it's this ... i can just cut my wrists ;)
>
>         On 02/17/2014 04:30 PM, Bryon Baker wrote:
>
>             Check the setup on this table I found that the only way it
>             works for me is if I use the IP address instead of
>             “localhost”.
>
>             CREATE TABLE `AttachmentsIndex` (
>
>             `id` int(10) unsigned NOT NULL,
>
>             `weight` int(11) NOT NULL,
>
>             `query` varchar(3072) NOT NULL,
>
>             KEY `query` (`query`(1024))
>
>             ) ENGINE=SPHINX DEFAULT CHARSET=utf8
>             CONNECTION='sphinx://”ipaddress of host”:3312/rt'$$
>
>             Bryon Baker
>
>             Network Operations Manager
>
>             */Copesan/**/- Specialists in Pest Solutions/*
>
>             800-267-3726 •  262-783-6261 ext. 2296
>
>             bbaker at copesan.com <mailto:cstephan at copesan.com>
>
>             www.copesan.com <http://www.copesan.com/>
>
>             */"Servicing North America with Local Care"/*
>
>             *From:*rt-users-bounces at lists.bestpractical.com
>             <mailto:rt-users-bounces at lists.bestpractical.com>
>             [mailto:rt-users-bounces at lists.bestpractical.com] *On
>             Behalf Of *Yavor Marinov
>             *Sent:* Monday, February 17, 2014 8:20 AM
>             *To:* rt-users at lists.bestpractical.com
>             <mailto:rt-users at lists.bestpractical.com>
>             *Subject:* [rt-users] Sphinx and RT
>
>             Hi,
>
>             I'm almost desperate - after spending 2 days trying to
>             implement the fulltext search in RT 4.2.2 i'm still at the
>             point, where i can't find proper information regarding my
>             issue. Here is my setup:
>
>             CentOS 6
>             MySQL 5.1.73 (grabbed from repos, beside that i downloaded
>             the source version of this MySQL in order to compile the
>             sphinx lib)
>             Sphinx 2.1.5 (from their official website)
>             RT 4.2.2
>
>             So, from the source directory of Sphinx, i copied the
>             "mysqlse" content to the source tree of the mysql. *Only*
>             compiled MySQL (without install) - installed the Sphinx
>             lib, and everything went smooth. Currently this is the
>             result from MySQL engines:
>
>             mysql> select * from mysql.plugin;
>             +--------+--------------+
>             | name   | dl           |
>             +--------+--------------+
>             | sphinx | ha_sphinx.so |
>             +--------+--------------+
>             1 row in set (0.00 sec)
>
>             mysql>
>
>             It's loaded, Sphinx is working:
>
>             [root at rtmig ymarinov]# ps xa|grep search
>              7162 ?        S      0:00 /usr/bin/searchd --config
>             /etc/sphinx/sphinx.conf
>              7163 ?        Sl     0:05 /usr/bin/searchd --config
>             /etc/sphinx/sphinx.conf
>              8103 pts/0    S+     0:00 grep search
>             [root at rtmig ymarinov]#
>
>             At this point, everything looks find, but once i try to
>             run *rt-setup-fulltext-index*, i got the following error:
>
>             [7409] [Mon Feb 17 13:09:33 2014] [critical]: DBI
>             connect('dbname=rt4;host=localhost','root',...) failed:
>             Can't connect to local MySQL server through socket
>             '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) at
>             ./rt-setup-fulltext-index line 581.
>             (/opt/rt4/sbin/../lib/RT.pm:393)
>             DBI connect('dbname=rt4;host=localhost','root',...)
>             failed: Can't connect to local MySQL server through socket
>             '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) at
>             ./rt-setup-fulltext-index line 581.
>
>             No matter, what user or password i'm using - this is the
>             error i'm getting.
>             Point me something to look for, please. Can I just use the
>             "CREATE TABLE" which is in this script, or there is
>             something else which have to be done?
>
>             BR.
>
>
>
>
>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.bestpractical.com/pipermail/rt-users/attachments/20140217/51b1d45a/attachment.html>


More information about the rt-users mailing list